Auris voor professionals Aurislogo

Contact


Voor meer informatie of vragen over onderzoek kun je contact opnemen met één van onze audiologische centra (AC).

Auris heeft AC's in Rotterdam, Bergen op Zoom en Goes

Contactgegevens AC's

 

Voor meer informatie of vragen over aanmelden of Consultatie en Advies kun je contact opnemen met één van onze aanmeldpunten.

Auris heeft aanmeldpunten in Amersfoort, Breda, Goes, Leiden (Leiden, Haarlem e.o.) en Rotterdam

Contactgegevens Aanmeldpunten

 

Contactgegevens behandelgroepen en ambulante behandeling in regio Midden-Nederland

 

Contactgegevens behandelgroepen en ambulante behandeling in regio Zuid

 

Contactgegevens behandelgroepen en ambulante behandeling in regio Leiden, Haarlem e.o.

 

Contactgegevens behandelgroepen en ambulante behandeling in regio Rotterdam e.o.

Deel deze pagina


STEL EEN VRAAG

Ambulante behandeling in kinderopvang en op peuterspeelzalen

"Farid is een slechthorende peuter. Hij zit op een peuterspeelzaal. Farid reageert vaak niet als de leidster iets tegen hem zegt. De leidster wil graag weten wat zij moet doen om te zorgen dat Farid zo weinig mogelijk mist."

"Renske zit op een kinderdagverblijf en heeft een taalontwikkelingsstoornis. Ze komt niet goed uit haar woorden en begrijpt vaak niet wat de leidster van haar vraagt. De leidster wil graag tips om de taalontwikkeling van Renske te stimuleren en te zorgen dat zij goed mee kan doen met de groep."

"Bas zit op een peuterspeelzaal en heeft een taaltontwikkelingsstoornis. Hij praat weinig en als hij praat, is hij moeilijk te begrijpen. Als hij buiten speelt, krijgt hij regelmatig ruzie met andere kinderen. Of hij speelt in zijn eentje, omdat hij van de andere kinderen niet mee mag doen. De leidster vermoedt dat dit door zijn taalproblemen komt. Ze wil graag weten wat zij hieraan kan doen."

Herken je dit? Dan is het belangrijk om hier actie op te ondernemen. Vroegtijdig signaleren voorkomt problemen op latere leeftijd. Een vroegtijdige behandeling vermindert de taalproblemen en verbetert de communicatiemogelijkheden van het kind.

Consultatie en Advies aan peuterspeelzalen en kinderopvangcentra
Medewerkers van peuterspeelzalen en kinderopvangcentra die vragen hebben over taal- of spraakproblemen of gehoorproblemen bij een kind, kunnen een consultatiebezoek aanvragen. Auris kijkt tijdens dit bezoek samen met de medewerker naar wat het probleem is en welke oplossing passend is. Soms is een aantal tips voldoende om het kind, de ouders, leerkracht of begeleider te helpen. Soms is meer ondersteuning nodig, dan biedt Auris vroegbehandeling op locatie.

Ambulante behandeling op locatie
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of kinderen die doof of slechthorend zijn, kan Auris behandelen bij het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. Deze behandeling is gericht op het kind en zijn ouders. Samen met de medewerkers van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal bekijkt Auris hoe zij zelf het kind kunnen ondersteunen en welke ondersteuning van Auris hierbij nodig is.

Folder Ambulante behandeling in kinderopvang en op peuterspeelzalen