Auris voor professionals Aurislogo

Ambulante behandeling in gezinnen

"Sophie is de 6 weken oude dochter van Karin en Arjan, ze hebben na een gehooronderzoek te horen gekregen dat Sophie doof is. Ze zijn erg geschrokken en weten niets over doofheid en wat dat betekent voor Sophie en hun gezin. Ze hebben veel vragen."

"Shanna is een meisje met een taalontwikkelingsstoornis. Ze klaagt 's ochtends voordat ze naar school moet regelmatig over hoofdpijn en buikpijn. In de klas wordt zij snel zenuwachtig bij nieuwe leerstof, toetsen en spreekbeurten. De ouders willen graag weten hoe zij Shanna kunnen helpen."

"Eva heeft een taalontwikkelingsstoornis. Ze praat weinig en ze luistert vaak niet goed als ze een vraag of opdracht krijgt. Haar ouders vragen zich af hoe ze haar thuis kunnen stimuleren om te praten en wat ze moeten doen als Eva hen niet begrijpt."

"Hamid heeft een taalontwikkelingsstoornis. Hij is moeilijk te begrijpen. Hij gaat niet graag naar buiten en als hij buiten speelt, krijgt hij regelmatig ruzie met andere kinderen. Of hij speelt in zijn eentje, omdat hij van de andere kinderen niet mee mag doen."

"Nick is slechthorend. Zijn ouders vragen zich af hoe zij hiermee het beste om kunnen gaan. Hoe zorgen zij ervoor dat Nick hen begrijpt en hoe het contact met zijn broertje kan verbeteren?"

Deze vragen zijn voor ouders niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Een ambulant behandelaar van Auris komt bij de ouders thuis en zoekt samen met de ouders naar oplossingen. Door de praktische tips krijg je als ouder al snel meer zelfvertrouwen.

Folder Ambulante behandeling in gezinnen   Filmpje Ambulante behandeling in gezinnen (TOS)   Filmpje Ambulante behandeling in gezinnen (D/SH)